Νέα άσκηση ετοιμότητας, στο Ωραιόκαστρο, από την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης

Νέα άσκηση ετοιμότητας, στο Ωραιόκαστρο, από την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης

Με επιτυχία και με την ενεργοποίηση  όλων των μηχανισμών εντός και εκτός εταιρείας καθώς και με τη συμβολή των Αρμόδιων Αρχών, ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε από την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Ωραιοκάστρου, στις 19 Ιουνίου.

Ο σκοπός της άσκησης ήταν να δοκιμαστεί και να ελεγχθεί η ανταπόκριση του μηχανισμού Άμεσης Επέμβασης, η συνολική αντίδραση της εταιρίας, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων δομών ώστε να αυξηθεί η ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα τους σε περίπτωση δυσλειτουργίας του συστήματος διανομής φυσικού αερίου με άμεση επίπτωση λόγω έλλειψης αερίου, σε μεγάλο αριθμό καταναλωτών της περιοχής του Ωραιοκάστρου που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο χαμηλής πίεσης. Στην άσκηση ετοιμότητας συμμετείχαν το προσωπικό της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΛ.ΑΣ και η ανάδοχος εργοληπτική εταιρεία.

Η άσκηση ξεκίνησε ύστερα από κλήση που δέχτηκε το Τηλεφωνικό Κέντρο Άμεσης Επέμβασης (Emergency Call Center) στο τηλέφωνο 10302, στις 17:39 μ.μ. και  ολοκληρώθηκε στις  21:10 μ.μ. Η Διεύθυνση Επιχειρησιακών Δραστηριοτήτων της Ε.Π.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών της Άμεσης Επέμβασης, της Χαρτογράφησης, των Κατασκευών, των Νέων Συνδέσεων & Ανάπτυξης Δικτύων, καθώς και της Διαχείρισης Σημείων Παράδοσης κινητοποιήθηκε άμεσα μετά την κλήση σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες Αρχές, πραγματοποιώντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες, επεμβάσεις και ελέγχους στο σύστημα διανομής φυσικού αερίου. Στο συμβάν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες εταιρικές διαδικασίες και οδηγίες, ενώ επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν και οι αναγκαίες προληπτικές ενέργειες για την πιθανή αποκατάσταση των παροχών των καταναλωτών.