Φθηνότερο κατά 30% το φυσικό αέριο από το πετρέλαιο θέρμανσης

Φθηνότερο κατά 30% το φυσικό αέριο από το πετρέλαιο θέρμανσης Μειωμένη κατά 14%, σε σχέση με πέρυσι, είναι η τιμή του φυσικού αερίου στην έναρξη της νέας περιόδου θέρμανσης, ενώ οι τιμές αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω μείωση τους επόμενους μήνες. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, η τιμή του φυσικού αερίου τον μήνα Οκτώβριο «είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, και ανέρχεται σε 0,58 €/Nm3 (0,051 €/ kWh) συμπεριλαμβανομένου όλων των φόρων, μειωμένη κατά 14% σε σχέση με τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους. Αντίστοιχα, η τιμή του φυσικού αερίου για τη βιομηχανική χρήση εμφανίζει μείωση κατά 19% σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο. Επίσης, η εταιρία προσθέτει ότι εκτιμάται ότι οι τιμές φυσικού αερίου, οι οποίες συναρτώνται με τις διεθνείς τιμές των πετρελαιοειδών και την ισοτιμία €/$, θα παρουσιάσουν περαιτέρω μείωση τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, με ισχύ έως τις 31/12/2015 η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ παρέχει «ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» σε όσους επιθυμούν να συνάψουν σύμβαση σύνδεσης και παροχής για Κεντρική Θέρμανση – Βιοτεχνική & Επαγγελματική Χρήση.

«Κατακόρυφη» αύξηση νέων συνδέσεων «Η χρήση του φυσικού αερίου αποτελεί ενόψει και της έναρξης της φετινής χειμερινής περιόδου την πρώτη επιλογή των πολιτών της Θεσσαλονίκης προσφέροντας οικονομία και ευκολία στη χρήση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΠΑ και προστίθεται ότι «το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον και η εμπιστοσύνη των πολιτών για τη χρήση του φυσικού αερίου, αποτυπώνεται στην κατακόρυφη αύξηση των νέων Συνδέσεων, οι οποίες για τον τρέχοντα μήνα εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 1.100 συνολικά.

Επέκταση σε Περαία, Ιωνία και Πεύκα Περαιτέρω, τονίζεται ότι αναγνωρίζοντας την ζήτηση για την χρήση φυσικού αερίου η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, παρά την σημαντική οικονομική ύφεση, υλοποιεί σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της, ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα, πραγματοποιώντας επεκτάσεις δικτύου σε υφιστάμενες περιοχές, καθώς και σε νέες περιοχές όπως η Περαία, η Ιωνία και τα Πεύκα, καλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών.

Σταδιακά η εκταμίευση στους ωφελούμενους της Δράσης αντικατάστασης Σε ότι αφορά τη Δράση «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες», η οποία υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνολικά υποβλήθηκαν 3.131 αιτήσεις, εγκρίθηκαν 1.881 αιτήσεις, ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή για εκταμίευση σε 87 αιτούντες που πληρούν τις προϋποθέσεις. Το προσεχές διάστημα σταδιακά, αναμένεται να εκταμιευθούν τα ποσά για τους υπόλοιπους ωφελούμενους. Συμπληρωματικά αναφέρεται ότι προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση των επιχορηγήσεων υπέρ των ωφελούμενων της Δράση, η υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών πρέπει να πραγματοποιηθεί έως την 23η Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις.