Ηλιακή ενέργεια – εξοικονόμηση με συνείδηση οικολογική

 Ο ήλιος είναι ζωή και η ηλιακή ενέργεια είναι η ενέργεια του μέλλοντος. Κάθε μέρα ανατέλλει ο ήλιος και μας χαρίζει ζέστη, φως και ενέργεια. Ενέργεια την οποία μπορείτε με μια ηλιακή εγκατάσταση της Buderus να χρησιμοποιήσετε απλά και άνετα, είτε για να έχετε ζεστό νερό χρήσης είτε για να ζεστάνετε το σπίτι. Και αυτό αξίζει διπλά: για εσάς και το περιβάλλον.

Με την ηλιακή ενέργεια δεν εξοικονομείτε μόνο καύσιμη ύλη που κατά συνέπεια επιτυγχάνεται μείωση του λειτουργικού κόστους θέρμανσης, αλλά προστατεύεται και το περιβάλλον. Ήδη για μια συλλεκτική επιφάνεια μόλις 6 τμ² μπορεί να αποφευχθεί η απελευθέρωση περίπου 1000kg CO2 τον χρόνο.

Με την ηλιακή τεχνολογία της Buderus υπάρχουν πολλές επιλογές για νέα ή ανακαινιζόμενη κατοικία, για εγκατάσταση θέρμανσης, για θέρμανση ζεστού νερού χρήσης, καθώς επίσης για την βοηθητική υποστήριξη θέρμανσης.

Η λειτουργία ενός ηλιακού συστήματος

sxediag

 

Οι ακτίνες του ηλίου θερμαίνουν τους ηλιακούς συλλέκτες (Νο 2 σχεδιαγράμματος). Η θερμότητα μεταφέρεται από τον κυκλοφορητή του υδραυλικού σταθμού μέσω των σωλήνων στο θερμοδοχείο μπόιλερ (Νο 3 σχεδιαγράμματος). Στη συνέχεια μεταδίδει ο εναλλάκτης του μπόιλερ τη θερμότητα στο αποθηκευμένο πόσιμο νερό. Έτσι, μπορεί σε μια κατοικία με εγκατεστημένη συλλεκτική επιφάνεια έως 6 τμ² να καλυφθεί από τον ήλιο έως και το 60% των απαιτούμενων αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης.

Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια κατοικία και για την υποστήριξη της θέρμανσης αξιοποιώντας την συλλεκτική επιφάνεια περίπου 8-10 τμ² σε συνδυασμό με ένα ειδικό θερμοδοχείο μεγάλης χωρητικότητας.

Ωστόσο, τις ημέρες χωρίς ηλιοφάνεια την απαραίτητη θερμότητα για την παραγωγή ζεστού νερού, την υποστηρίζει ο επίτοιχος ή επιδαπέδιος λέβητας συμπύκνωσης (Νο 1 σχεδιαγράμματος).

Ηλιακοί συλλέκτες κενού Logasol SKR 10 CPC, αξιοποίηση του ήλιου στο μέγιστο.

ilia1

Τα παραβολικά κάτοπτρα CPC και η απ‘ ευθείας ροή μέσω των σωλήνων κενού συμβάλλουν σημαντικά στην εξαιρετικά υψηλή ενεργειακή απόδοση. Οι σωλήνες κενού μειώνουν δραστικά τις θερμικές απώλειες του ηλιακού συλλέκτη, δεδομένου ότι σε συνθήκες κενού – απουσία αέρα δεν υπάρχει μέσο ώστε να μεταφερθεί η θερμότητα από τον απορροφητή στον εξωτερικό γυάλινο σωλήνα που είναι εκτεθειμένος στο περιβάλλον. Ο ηλιακός συλλέκτης σωλήνων κενού Buderus Logasol SKR 10 CPC είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα υλοποίησης αυτής της τεχνολογίας, με αναγνωρισμένη ποιότητα και υψηλή αισθητική. Χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό απόδοσης και προσφέρει λύσεις ως βοηθητική πηγή για υποστήριξη της θέρμανσης ενός κτηρίου ακόμη και κατά τους ψυχρότερους μήνες του έτους. Οι Buderus Logasol SKR 10 CPC δίνουν τη δυνατότητα αξιοποίησης του ηλιακού δυναμικού, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του κόστους θέρμανσης – μειώνοντας παράλληλα δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Οι συλλέκτες με σωλήνες κενού είναι κατάλληλοι για τοποθέτηση σε στέγες, δώματα και προσόψεις κτηρίων. Η τεχνολογία σύνδεσης plug – in καθιστά τις υδραυλικές συνδέσεις γρήγορες, εύκολες και ασφαλείς, όπως ακριβώς γίνεται με τον επίπεδο συλλέκτη υψηλής απόδοσης Logasol SKΝ 4.0.

Με τους νέους συλλέκτες κενού Logasol SKR 10 CPC η υποβοήθηση συστημάτων θέρμανσης γίνεται πλέον πιο αποτελεσματική, ενώ μπορούν να προσφέρουν και σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα ζεστού νερού χρήσης σε σύγκριση με τα συστήματα επίπεδων συλλεκτών.

Βραβείο σχεδιασμού

Ο ηλιακός συλλέκτης σωλήνων κενού Logasol SKR 10 CPC βραβεύθηκε μαζί με μία σειρά άλλων 10 προϊόντων θέρμανσης του ομίλου Bosch, με iF DESIGN AWARD 2016.
Τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το προϊόν ξεχωριστό, είναι ο υψηλής αισθητικής και πρωτοποριακός σχεδιασμός και η ευελιξία, χάρη στο μέγεθος και το χαμηλό βάρος του συλλέκτη, Επιτυγχάνονται μικροί χρόνοι τοποθέτησης και σύνδεσης με απλά και προσαρμόσιμα σετ τοποθέτησης στέγης και ταράτσας, με δυνατότητα σύνδεσης έως και δεκατεσσάρων συλλεκτών σε σειρά, σχηματίζοντας μία ενιαία συλλεκτική επιφάνεια.

Θερμαντήρες Ζεστού Νερού Χρήσης

mple11

Buderus Logalux SM500

Με τους νέους θερμαντήρες Logalux της Buderus χωρητικότητας μέχρι 1000ltr που ξεχωρίζουν για τη Γερμανική ποιότητα κατασκευής, την εγνωσμένη αξιοπιστία του ονόματος Buderus και την κορυφαία τεχνολογία, μπορούν να ικανοποιηθούν ιδιαίτερα υψηλές προδιαγραφές για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, συνδυάζοντας τους ιδανικά με τα υπόλοιπα σύγχρονα συστήματα της κατοικίας σας όπως π.χ. ένα ηλιακό σύστημα, τον λέβητα αερίου ή πετρελαίου και την αντλία θερμότητας.

Οι νέοι θερμαντήρες Logalux της Buderus, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της οδηγίας οικολογικού σχεδιασμού και ενεργειακής σήμανσης Ecodesign, έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις εξαιρετικά χαμηλές θερμικές απώλειες, βελτιώνοντας τη μόνωση από σκληρό αφρώδες υλικό πολυουρεθάνης και αυξάνοντας το τελικό πάχος της κατά 150%. Αποτέλεσμα των βελτιώσεων αυτών είναι η επίτευξη βαθμού ενεργειακής κλάσης Β, ορίζοντας τα δεδομένα αναφοράς στη συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία.

Επίσης σημαντική καινοτομία από τη Buderus είναι η εσωτερική προστασία του θερμαντήρα που εξασφαλίζεται από μια επίστρωση από ειδικό γυαλί «DUOCLEAN ΜΚΤ», πατέντα της Buderus βασισμένη στις αυστηρές προδιαγραφές του Γερμανικού πρότυπου DIN4753. Η ειδική επίστρωση DUOCLEAN ΜΚΤ, η οποία «ψήνεται» στους 900°C στην εσωτερική επιφάνεια του θερμαντήρα, εξασφαλίζει την ποιότητα νερού χρήσης σε επίπεδο υγιεινής, αποτρέποντας παράλληλα την επικάθιση ασβεστολιθικών αλάτων στο εσωτερικό του μπόιλερ. Η επίστρωση δεν περιέχει βαριά μέταλλα και συνεπώς αποκλείεται η μετάδοση τους στο νερό χρήσης, ενώ είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στις καταπονήσεις από θερμικές συστολοδιαστολές.

Από τη μεγάλη γκάμα θερμαντήρων μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο για τη δική σας ανάγκη. Θερμαντήρας σε συνδυασμό με λέβητα ή αντλία θερμότητας, με έναν εσωτερικό εναλλάκτη θερμότητας (Logalux SU200-1000ltr), είτε με δύο εσωτερικούς εναλλάκτες για ζεστό νερό χρήσης σε συνδυασμό με τον ήλιο (Logalux SΜ200-1000ltr), είτε για υποστήριξη θέρμανσης με τα νέα δοχεία αδρανείας έως 1300 ltr, είτε για συνδυασμό και των δύο εφαρμογών με τη χρήση των δοχείων συνδυασμένης λειτουργίας (tank in tank).

Buderus Logamatic. Όλα σε έλεγχο.

loga

Για τη βέλτιστη λειτουργία των εγκαταστάσεων ζεστού νερού, προτείνεται η χρήση αυτοματισμού της Buderus (No 4 παραπάνω σχεδιαγράμματος) για έλεγχο του συστήματος με εξελιγμένους αλγορίθμους, που προσφέρουν απόδοση, ασφάλεια και διάρκεια στην παραγωγή του ζεστού νερού. Σε συνδυασμό δε με έλεγχο και του λέβητα από κεντρικό ελεγκτή της σειράς Logamatic της Buderus, βελτιστοποιείται η λειτουργία του λέβητα και περιορίζονται οι άσκοπες εναύσεις έως 15%, για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.