–25% στα έξοδα θέρμανσης με εξυπνους θερμοστάτες εξοικονόμησης ενέργειας

–25% στα έξοδα θέρμανσης με εξυπνους ερμοστάτες εξοικονόμησης ενέργειας

Φτηνή θερμανση σπιτιου με απλή αντικατάσταση του θερμοστάτη.

Οι περισσότεροι καίμε για να ζεσταθούμε ή Πετρέλαιο ή Φυσικό αέριο. Δύο πανάκριβες μη ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Κάποιοι χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα, δηλαδή (για την Ελλάδα) τον φτηνό αλλά προβληματικό λιγνίτη.

Ο πιο απλώς και φτηνός τρόπος για να προστατεύουμε το περιβάλλον (ΚΑΙ την τσέπη μας!) είναι να μειώσουμε την κατανάλωση (έως 25%).

Ένας τρόπος για να μειώσουμε την κατανάλωση σε πετρέλαιο ή αέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα, είναι η αντικατάσταση ενός θερμοστάτη παλιού τύπου με έναν θερμοστάτη εξοικονόμησης ενέργειας ή αλλιώς “ηλεκτρονικό θερμοστάτη”. Ιδανική πρόταση ΕΙΔΙΚΆ για σπίτια που έχουν σύστημα αυτόνομης θέρμανσης. Λειτουργούν σε οποιαδήποτε εγκατάσταση θέρμανσης, αδιαφορώντας για την πηγή ενέργειας. Πανεύκολοι στην εγκατάσταση αφού απλώς αντικαθιστούμε το κουτάκι του παλαιού τύπου θερμοστάτη.

Τι ξεχωριστώ κάνουν;

Εξοικονομούν έως και 25% Πετρέλαιο θέρμανσης ή Φυσικό αέριο ή στο ηλεκτρικό που δαπανάτε για την θέρμανση! Άρα κάνουν έκπτωση έως 25% στα έξοδα θέρμανσης. Και επιβαρύνουμε το περιβάλλον 25% λιγότερο!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ έως 25% Με άλλα λόγια, σε ένα μήνα μπορούν να αποσβέσουν τα έξοδά αγοράς τους.

Πώς;

«Μαθαίνουν» διαρκώς και μόνα τους, πόσο χρόνο βγάζουν ακόμα ζέστη τα σώματα όταν ήδη έχει σταματήσει η παροχή, οπότε μετά κλείνουν πιο νωρίς την παροχή ενώ η θερμοκρασία βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα.

Μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να ανοιγοκλείνουν την παροχή με βάση της επιθυμίες του ιδιοκτήτη. Οπότε μπορούμε στάνταρ ώρες που απουσιάζουμε ή κοιμόμαστε να έχουμε χαμηλότερη θέρμανση κατά 3-4 βαθμούς, αντί να την έχουμε τελείως κλειστεί (με αποτέλεσμα το σπίτι να αργεί να ζεσταθεί και να καίει περισσότερο).

Είναι με ψηφιακή ακρίβεια οι ενδείξεις τους και δεν είναι στο «περίπου» όπως των αναλογικών θερμοστατών.

Πόσο στοιχίζουν;

Από 60€ και πάνω. Και συνήθως διαφέρει η τιμή τους ανάλογα με τις δυνατότητές τους σε προγραμματισμό (πχ ΟΝ/OFF κάθε μέρα ίδια ώρα ή 2-3 φορές την μέρα με ξεχωριστό πρόγραμμα για κάθε μέρα της εβδομάδας κτλ)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην μπερδεύεται τους «Ψηφιακούς Θερμοστάτες» με τους «Ψηφιακούς θερμοστάτες εξοικονόμησης ενέργειας με μικροεπεξεργαστή». Οι ψηφιακοί θερμοστάτες απλώς και μόνο έχουν ψηφιακές ενδείξεις και τίποτα περισσότερο. Λειτουργούν όπως οι αναλογικοί παλιού τύπου (και μπορεί να στοιχίζουν και μέχρι 40€) αλλά έχουν πλήκτρα και οθόνη αντί για το κλασικό «στρογγυλό κουμπί».

Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει και από εσάς μιας και στην ουσία η καλωδίωση παραμένει η ίδια και απλώς αντικαθιστάτε του κουτί.