Περιπολικό φυσικού αερίου δώρισε η ΔΕΠΑ στην Ελληνική Αστυνομία

Περιπολικό φυσικού αερίου δώρισε η ΔΕΠΑ στην Ελληνική Αστυνομία

Το πρώτο της «πράσινο» περιπολικό απέκτησε η Ελληνική Αστυνομία με δωρεά των ΔΕΠΑ και Kosmocar ενώ κοινή επιδίωξη αποτελεί η αύξηση της χρήσης οχημάτων φυσικού αερίου από τη ΕΛ.ΑΣ.

Το Fisikon είναι το «όχημα» της ΔΕΠΑ στην αεριοκίνηση δηλαδή στην κίνηση αυτοκινήτων με φυσικό αέριο.

Η Ελληνική Αστυνομία, ακολουθώντας τις τάσεις του εξωτερικού όπου διευρύνεται η χρήση οχημάτων δημόσιας χρήσης που κινούνται με φυσικό αέριο (όπως για παράδειγμα η αστυνομία της Ιντιάνα στις ΗΠΑ αλλά και η Δημοτική Αστυνομία στην Ισπανία) στρέφεται στο φυσικό αέριο και εκμεταλλεύεται σειρά πλεονεκτημάτων όπως είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η μείωση ρύπων.

Το φυσικό αέριο είναι το πιο οικονομικό καύσιμο για ιδιωτική, επαγγελματική και δημόσια χρήση. Είναι κατά 60% φθηνότερο από τη βενζίνη, κατά 25%-30% από το πετρέλαιο και κατά 40% από το υγραέριο (LPG). Με το φυσικό αέριο Οργανισμοί και υπηρεσίες εκπληρώνουν την ανάγκη για πιο αποδοτικές χρήσεις καθώς το φυσικό αέριο περιέχει πολύ περισσότερη ενέργεια σε σχέση με ένα λίτρο από όλα τα άλλα υγρά καύσιμα.
Οι κινητήρες που λειτουργούν με φυσικό αέριο παράγουν 25% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από αυτούς της βενζίνης και 35% λιγότερο από αυτούς του πετρελαίου.

Η αεριοκίνηση επεκτείνεται σε οχήματα ιδιωτικής, δημόσιας και επαγγελματικής χρήσης και σε αυτό συμβάλει η διεύρυνση του δικτύου πρατηρίων ανεφοδιασμού.

Σήμερα η ΔΕΠΑ αριθμεί συνολικά 10 πρατήρια φυσικού αερίου (σε κομβικά σημεία στους οδικούς άξονες της χώρας ενώ έχει προγραμματιστεί η λειτουργία 13 νέων σημείων ανεφοδιασμού μέσα στο επόμενα διάστημα.
Το νέο περιπολικό εξοπλίζεται με κινητήρα βενζίνης/φυσικού αερίου 1.400 κ.εκ. απόδοσης 110 ίππων και κινείται με φυσικό αέριο ενώ εναλλακτικά μπορεί να κινηθεί και με βενζίνη.

H ΔΕΠΑ θα προσφέρει δωρεάν για 6μήνες (με στόχο την επέκταση της συμφωνίας) το φυσικό αέριο ανεξαρτήτως χλμ. ενώ η Kosmocar θα προσφέρει δωρεάν συντήρηση του αυτοκινήτου για 3 χρόνια και δωρεάν εκπαίδευση στους τεχνικούς της εταιρίας για τα περιπολικά της Skoda που διαθέτει το Σώμα Ασφαλείας.

Κατά την εκδήλωση απονεμήθηκαν πλακέτες στους δωροθέτες, ΔΕΠΑ/Fisikon και Kosmocar.

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την περαιτέρω ανάπτυξη της αεριοκίνησης η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με τις εταιρίες ΜΕRCEDES-BENZ EΛΛΑΣ, GENERAL MOTORS HELLAS A.E. και KOSMOCAR AE προσφέρουν επιδότηση συγκεκριμένου αριθμού επαγγελματικών οχημάτων φυσικού αερίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *