Φυσικό αέριο: 5 top οφέλη για το ξενοδοχείο σας

Φυσικό αέριο: 5 top οφέλη για το ξενοδοχείο σας

Επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου και εξοικονομήστε χρήματα και ενέργεια για τη λειτουργία της ξενοδοχειακής σας μονάδας.

 

Η χρήση του φυσικού αερίου γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη στην Ελλάδα τόσο σε οικιακούς όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Με ένα δίκτυο που επεκτείνεται συνεχώς, αυτή η φιλική προς το περιβάλλον μορφή ενέργειας κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές χάρη στα σημαντικά πλεονεκτήματά που προσφέρει. Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα μεγαλύτερα οφέλη από την εγκατάσταση φυσικού αερίου στο δικό σας ξενοδοχείο, διαβάστε την ακόλουθη top λίστα που ετοίμασε η Homegas για εσάς!

1. Οικονομία

Η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων αποτελεί το πρώτο – και ίσως σημαντικότερο – πλεονέκτημα του φυσικού αερίου. Η τιμή κατανάλωσης παραμένει σαφώς χαμηλότερη τόσο σε σύγκριση με αυτή του πετρελαίου, όσο και με αυτήν του ηλεκτρικού ρεύματος. Έπειτα, η μέτρηση της κατανάλωσης πραγματοποιείται με ακρίβεια και εσείς πληρώνετε μετά τη χρήση, βάσει αυτής της αξιόπιστης καταγραφής. Παράλληλα, η καθαρή καύση του αερίου προσφέρει μακρά διάρκεια ζωής στο λέβητα, ενώ το κόστος συντήρησής του είναι ιδιαίτερα μειωμένο.

2. Πολλαπλές χρήσεις

Το φυσικό αέριο σας δίνει τη δυνατότητα να καλύψετε όλες τις ενεργειακές ανάγκες του ξενοδοχείου σας με ένα μόνο είδος καυσίμου. Αρχικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέρμανση τον χειμώνα αλλά και για ψύξη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού συνιστά μία έξυπνη επιλογή κλιματισμού. Επιπλέον, η εγκατάσταση φυσικού αερίου είναι ιδανική για την παραγωγή ζεστού νερού και ατμού, ενώ αποτελεί μία άριστη λύση στις επαγγελματικές κουζίνες, αφού σας εξασφαλίζει εύκολο και νόστιμο μαγείρεμα με εστίες φυσικού αερίου.

3. Φιλικό προς το περιβάλλον

Σε αντίθεση κυρίως με το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο είναι μία μορφή ενέργειας ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον. Κατά την καύση του, δεν αφήνει ίχνη ή υπολείμματα, εκπέμπει σαφώς λιγότερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα και δεν παράγει ενώσεις του θείου, οι οποίες είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον και συμβάλλουν στο φαινόμενο της όξινης βροχής. Τέλος, λόγω της αέριας μορφής του, δεν επιβαρύνει το έδαφος και τα υπόγεια ύδατα.

4. Εύκολη τοποθέτηση και χρήση

Τόσο η τοποθέτηση όσο και η χρήση του φυσικού αερίου συνιστούν μία αρκετά απλή και εύκολη διαδικασία. Αφενός, για να ξεκινήσετε, δεν απαιτείται ούτε η αντικατάσταση των σωλήνων νερού, ούτε των σωμάτων καλοριφέρ. Αρκεί μία σύνδεση στο κεντρικό δίκτυο της περιοχής σας, μαζί με την εγκατάσταση ενός μετρητή και ενός λέβητα. Ειδικά οι τελευταίοι διατίθενται σε μία πληθώρα διαφορετικών ειδών, όπως είναι για παράδειγμα οι επίτοιχοι λέβητες, παρέχοντάς σας ευελιξία, άνεση και εξοικονόμηση χώρου κατά την τοποθέτηση. Αφετέρου, η χρήση του φυσικού αερίου γίνεται άμεσα, πολύ συχνά με το πάτημα ενός κουμπιού, αφού η ροή του είναι συνεχής. Το γεγονός αυτό εξοικονομεί πολύτιμη ενέργεια αλλά και τον πολύτιμο χρόνο των επισκεπτών του ξενοδοχείου σας.

5. Ασφάλεια

Η εγκατάσταση συστημάτων φυσικού αερίου πραγματοποιείται γρήγορα και με ασφάλεια από εξειδικευμένους τεχνικούς, οι οποίοι τηρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και χρησιμοποιούν μόνο πιστοποιημένα προϊόντα. Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές του Τεχνικού Κανονισμού της Ε.Ε. εγγυώνται το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας κατά τη χρήση του συστήματος.

Λύσεις φυσικού αερίου από την Homegas

Η Homegas διαθέτει μακρόχρονη και εξειδικευμένη εμπειρία στον τομέα του φυσικού αερίου. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά, οι άριστα καταρτισμένοι Μηχανολόγοι – Μηχανικοί της εταιρίας μας παρέχουν μία ολοκληρωμένη μελέτη για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στην ξενοδοχειακή σας μονάδα. Αναλαμβάνουμε τη διαδικασία βήμα-προς-βήμα, χρησιμοποιώντας μόνο πιστοποιημένα υλικά, ενώ παρέχουμε διαρκή τεχνική υποστήριξη μετά το πέρας της εγκατάστασης. Παράλληλα, προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη συντήρηση των συσκευών στα απαιτούμενα χρονικά διαστήματα, αλλά και ελέγχους που διασφαλίζουν την ιδανική, ασφαλή λειτουργία και μακροζωία των συσκευών.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση φυσικού αερίου από την Homegas και επωφεληθείτε από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *