Απαλλαγείτε από τα συμπτώματα της αλλεργίας με τη βοήθεια ενός αφυγραντήρα

Απομακρύνετε άμεσα σκόνη, ρύπους και υγρασία και βελτιώστε την υγιεινή του χώρου σας με τη βοήθεια αυτής της έξυπνης συσκευής.

 

Είναι γνωστό ότι η άνοιξη και το καλοκαίρι αποτελούν τις… αγαπημένες εποχές εμφάνισης των αλλεργιών, αφού ουσίες όπως η γύρη, η μούχλα και τα ακάρεα επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα και προκαλούν μία σειρά από ενοχλητικά συμπτώματα. Αν θέλετε να περιορίσετε την εμφάνισή τους στον χώρο του σπιτιού και να προστατέψετε τόσο τη δική σας υγεία όσο και την υγεία των αγαπημένων σας προσώπων, μία απλή και οικονομική λύση συνιστά η αγορά ενός αφυγραντήρα.

Τι είναι ο αφυγραντήρας;

Ο αφυγραντήρας είναι μία ηλεκτρική συσκευή η οποία μειώνει την ποσότητα της υγρασίας στον αέρα ενός δωματίου. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι, οι αφυγραντήρες desiccant και οι αφυγραντήρες συμπιεστή. Οι πρώτοι απορροφούν την υγρασία του αέρα σαν σφουγγάρι χάρη σε έναν δίσκο από ζεόλιθο. Πιο συγκεκριμένα, ένας ανεμιστήρας κατευθύνει τον αέρα μέσα από τον δίσκο, ενώ ένα άλλο ρεύμα αέρα θερμαίνεται και αποξηραίνει τον δίσκο προκειμένου να μην επέρχεται κορεσμός και απαιτείται η αντικατάστασή του. Στους αφυγραντήρες με συμπιεστή, ο αέρας αναρροφάται μέσω ενός ανεμιστήρα και διοχετεύεται σε ένα ψυκτικό κύκλωμα, ίδιο με αυτό των κλιματιστικών. Χάρη στο συγκεκριμένο σύστημα, οι υδρατμοί μετατρέπονται σε νερό, το οποίο συγκεντρώνεται σε ένα ειδικό αποσπώμενο δοχείο ή ένα χώρο μόνιμης αποθήκευσης. Έπειτα, η συσκευή ζεσταίνει τον αέρα περνώντας τον πάνω από ένα θερμό στοιχείο, και με τον τρόπο αυτό μειώνει ακόμα περισσότερο το ποσοστό της περιεχόμενης υγρασίας.

Ορισμένοι αφυγραντήρες διαθέτουν ενσωματωμένο ιονιστή, ο οποίος συμβάλλει στον περιαιτέρω καθαρισμό του αέρα φορτίζοντας τα ηλεκτρικά μόρια και δημιουργώντας αρνητικά ιόντα. Αυτά με τη σειρά τους ελκύουν τα αντίθετα θετικά ιόντα, στα οποία περιλαμβάνονται ενοχλητικά αλλεργιογόνα όπως βακτήρια, ρύποι και σκόνη.

Ποια είναι τα οφέλη ενός αφυγραντήρα;

Το κύριο όφελος από την αγορά ενός αφυγραντήρα συνιστά η ρύθμιση των επιπέδων υγρασίας του χώρου. Σε περιπτώσεις όπου ξεπερνά του 50%, ευνοείται όχι μόνο η ανάπτυξη βλαβερών μικροοργανισμών, αλλά και η εμφάνιση μούχλας στους τοίχους ή συμπύκνωσης στα παράθυρα. Παράλληλα, η υψηλή υγρασία της ατμόσφαιρας συμβάλλει στην ανάπτυξη των ακάρεων της σκόνης, τα οποία ζουν συνήθως στα στρώματα, έπιπλα και χαλιά του σπιτιού. Επομένως, περιορίζοντας την υγρασία του αέρα σε ένα ιδανικό ποσοστό – περίπου 40% με 45%, αναλόγως της εποχής και των συνθηκών του χώρου – δημιουργείτε αμέσως μία πιο υγιεινή και καθαρή ατμόσφαιρα. Εκτός όμως από τα αλλεργικά συμπτώματα, η επιλογή της έξυπνης αυτής συσκευής σας βοηθά να αντιμετωπίσετε την εμφάνιση άλλων προβλημάτων υγείας, όπως ενοχλήσεις του αναπνευστικού, αρθριτικά και δερματικές παθήσεις.

Συγχρόνως, ο αφυγραντήρας συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας, αφού σας βοηθά να απαλλαγείτε από ένα πρωινό ξύπνημα με πονοκέφαλο ή ακόμα και ημικρανία. Αν πάλι σας ενοχλεί ακόμα και ο παραμικρός θόρυβος όταν κοιμάστε, μπορείτε να επιλέξετε έναν αφυγραντήρα με χαμηλά επίπεδα θορύβου και να τον ενεργοποιείτε όσο απουσιάζετε από το σπίτι.

Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο αφυγραντήρα;

Πριν προχωρήσετε στην αγορά ενός αφυγραντήρα, καλό θα είναι να λάβετε υπόψη σας τα χαρακτηριστικά του δωματίου στο οποίο θα τον τοποθετήσετε. Εκτός από τα τετραγωνικά μέτρα, σκεφτείτε εάν ο χώρος διαθέτει ικανοποιητική πηγή θέρμανσης και θερμοκρασία  μεγαλύτερη των 15°C. Όσον αφορά στην ίδια τη συσκευή, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα τεχνικά χαρακτηριστικά της, όπως την αφυγραντική της ικανότητα σε λίτρα ανά εικοσιτετράωρο, την κατανάλωση ρεύματος, τις σωστές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας για τη λειτουργία της, την ύπαρξη υγροστάτη, φίλτρου αέρα και ένδειξης γεμάτου δοχείου, αλλά και τα επίπεδα θορύβου που παράγει.

Για να επιλέξετε τον αφυγραντήρα που θα καλύπτει άριστα τις δικές σας ανάγκες, απευθυνθείτε στην εξειδικευμένη ομάδα της Homegas και απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές αλλεργίες μια και καλή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *