Smart Home: Έξυπνες συσκευές για άνεση και οικονομία

Τώρα μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας ακόμα πιο… έξυπνο με λύσεις τεχνολογίας που σας λύνουν τα χέρια.

 

Μετά από μία γεμάτη ημέρα στη δουλειά, πόσες φορές θα θέλατε να επιστρέψετε σε ένα σπίτι με ήδη αναμμένη θέρμανση, φως και έτοιμο ζεστό νερό; Πλέον μπορείτε να έχετε όλα τα παραπάνω και να τα διαχειρίζεστε εύκολα απ’ όπου κι αν βρίσκεστε χάρη σε μία σειρά από έξυπνες συσκευές τεχνολογίας! Η Homegas σας προτείνει τις καλύτερες λύσεις για να μετατρέψετε εύκολα το σπίτι σας σε smart home, έτσι ώστε να εξοικονομείτε ενέργεια, χρόνο και χρήματα αλλά και να απολαμβάνετε ξέγνοιαστοι την άνεση του χώρου σας.

Τι είναι το smart home;

Ως «έξυπνο σπίτι» (smart home) ορίζεται το σύνολο των αυτοματισμών που επιτρέπουν στους ενοίκους να ελέγχουν έναν μεγάλο αριθμό συνδεδεμένων ηλεκτρονικών συσκευών, έτσι ώστε αυτές να επιτελούν συγκεκριμένες λειτουργίες σε προγραμματισμένο χρόνο ή ακόμα και κατ’εντολή του εκάστοτε χρήστη. Ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημα ενός έξυπνου σπιτιού είναι η δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης των συσκευών μέσω κινητού τηλεφώνου, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον κάθε ένοικο να χειρίζεται άμεσα τον οικιακό εξοπλισμό με βάση τις ανάγκες του μέσα στην ημέρα. Συνεπώς, με έξυπνες λύσεις τεχνολογίας, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ελέγχετε την ασφάλεια του σπιτιού σας, να εξοικονομείτε ενέργεια και να διαμορφώνετε το κλίμα που επιθυμείτε για τον χώρο σας.

Έξυπνοι θερμοστάτες

Μία smart επιλογή για τη διαχείριση της θέρμανσης συνιστούν οι λεγόμενοι έξυπνοι θερμοστάτες. Οι προγραμματιζόμενες αυτές συσκευές σας επιτρέπουν να ορίζετε αυτόματα την επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου σας και να ελέγχετε τις λειτουργίες θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού από τη σχετική εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο. Με τη χρήση ενός smart θερμοστάτη, μπορείτε να επιτύχετε μια σταθερή θερμοκρασία σε ολόκληρο το σπίτι, χωρίς να υπάρχουν αποκλίσεις από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Επιπλέον, η εγκατάστασή μίας τέτοιας έξυπνης λύσης συμβάλλει τόσο στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης του σπιτιού σας όσο και στη μείωση των εξόδων για θέρμανση ή ψύξη του χώρου, ενώ δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο, αφού οι περισσότεροι smart θερμοστάτες μπορούν να αντικαταστήσουν με ευκολία την παλιά σας συσκευή.

Έξυπνος φωτισμός

Για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και για τη δημιουργία της επιθυμητής ατμόσφαιρας στο σπίτι, οι συσκευές έξυπνου φωτισμού αποτελούν την ιδανική λύση. Οι έξυπνοι λαμπτήρες είναι εξοπλισμένοι με τεχνολογία LED, η οποίες συνδυάζουν  χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος με μία αυξημένη διάρκεια ζωής. Παράλληλα, χάρη σε ένα σύστημα smart φωτισμού, μπορείτε να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε τα φώτα σας από οποιοδήποτε σημείο και σε οποιαδήποτε στιγμή, να αυξομειώνετε την έντασή τους, να προσαρμόζετε το χρώμα του φωτός, ή ακόμα και να ορίζετε σενάρια, έτσι ώστε τα φώτα σας να ανάβουν και να σβήνουν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Έξυπνες λύσεις ασφάλειας

Η ασφάλεια του σπιτιού σας σίγουρα αποτελεί την πρώτη σας προτεραιότητα. Με την εγκατάσταση μίας πληθώρας smart συσκευών όπως συναγερμοί, κάμερες, ανιχνευτές και θυροτηλεοράσεις, σας δίνεται η δυνατότητα να ελέγχετε τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού και να παρέχετε πρόσβαση μόνο σε όσα άτομα επιθυμείτε. Εκτός όμως από έξυπνα συστήματα ασφαλείας, στην αγορά διατίθενται και διαφόρων τύπων smart πρίζες, μέσω των οποίων μπορείτε να διαχειρίζεστε τις συνδεδεμένες συσκευές και να προγραμματίζετε τις ώρες λειτουργίας τους, προκειμένου να μην τις ξεχνάτε ποτέ ενεργοποιημένες.

Smart home με την υπογραφή της Homegas

Οι ολοκληρωμένες λύσεις smart living της Homegas είναι σχεδιασμένες για να προσφέρουν ό,τι ακριβώς ταιριάζει στις ανάγκες του σπιτιού σας! Παρακολουθώντας συνεχώς τις εξελίξεις στον κλάδο των μηχανολογικών εφαρμογών και συνδυάζοντας ποιοτικά προϊόντα με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία, η εξειδικευμένη μας ομάδα σας προτείνει τις πιο καινοτόμες έξυπνες συσκευές, έτσι ώστε να απολαμβάνετε στο χώρο σας μία μοναδική εμπειρία άνεσης και οικονομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *