Λέβητας φυσικού αερίου: Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο για το σπίτι σας

Ενημερωθείτε για τις πιο σύγχρονες λύσεις θέρμανσης με φυσικό αέριο και βρείτε τη συσκευή που ταιριάζει άριστα στις ανάγκες σας.

 

Οι λέβητες φυσικού αερίου αποτελούν μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για τη θέρμανση παλαιών αλλά και νέων κατοικιών. Τα μοναδικά τους πλεονεκτήματα έχουν οδηγήσει έναν μεγάλο αριθμό καταναλωτών στην εγκατάστασή τους τόσο σε οικιακούς, όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Πώς όμως θα επιλέξετε σωστά τον λέβητά σας; Ποιες είναι οι προδιαγραφές που πρέπει να καλύπτει και ποια είναι τα κορυφαία brandnames του χώρου; Όλα αυτά και πολλά περισσότερα θα τα μάθετε στον πλήρη οδηγό που ετοίμασε για εσάς η Homegas!

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός λέβητα φυσικού αερίου;

Τα οφέλη από την εγκατάσταση ενός λέβητα φυσικού αερίου μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

  • Καλή καύση, χωρίς υπολείμματα
  • Μειωμένη εκπομπή ρυπογόνων αερίων, όπως διοξείδιο του θείου και οξείδια του αζώτου
  • Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων σε σύγκριση με λέβητες πετρελαίου
  • Χαμηλό κόστος συντήρησης του συστήματος και αυξημένη διάρκεια ζωής
  • Δυνατότητα αυτόνομης θέρμανσης
  • Ακρίβεια στη μέτρηση της κατανάλωσης
  • Εξοικονόμηση χώρου λόγω απουσίας δεξαμενών αποθήκευσης

 

Τι είδους λέβητα να επιλέξω;

Η τεχνολογία του συμβατικού λέβητα τείνει πλέον να εξαλειφθεί, αφού έχει επικρατήσει σχεδόν αποκλειστικά η εγκατάσταση συστημάτων φυσικού αερίου με τη χρήση λέβητα συμπύκνωσης. Η προτίμηση επαγγελματιών και καταναλωτών προς το συγκεκριμένο είδος οφείλεται κυρίως στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων που προσφέρει, αλλά και στον οικολογικό του χαρακτήρα, αφού παράγει περισσότερη ενέργεια χρησιμοποιώντας την ίδια ποσότητα καυσίμου.

Αναφορικά με το σημείο τοποθέτησης, στην αγορά διατίθενται δύο διαφορετικοί τύποι λέβητα, οι επιτοίχιοι και οι επιδαπέδιοι. Οι πρώτοι τοποθετούνται σε έναν από τους τοίχους του σπιτιού σας χωρίς να ακουμπούν στο πάτωμα, και αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή λέβητα λόγω της μικρής διάστασής τους και του χαμηλότερου κόστους τους. Οι δεύτεροι τοποθετούνται στο δάπεδο και συνήθως είναι πιο κατάλληλοι για μεγαλύτερους χώρους εξαιτίας της μεγάλης ισχύος τους.

 

Τι να προσέξω πριν αγοράσω λέβητα φυσικού αερίου;

Πριν προχωρήσετε στην αγορά ενός λέβητα, καλό είναι να πραγματοποιήσετε μία ενδελεχή έρευνα αγοράς, έτσι ώστε να βρείτε το σύστημα που ταιριάζει στις ανάγκες του χώρου σας. Αρχικά, δώστε προσοχή στην ονομαστική θερμική ισχύ του λέβητα, δηλαδή στην υποσχόμενη από τον κατασκευαστή απόδοσή του, η οποία αναγράφεται είτε σε κιλοβάτ (kW) είτε σε χιλιοθερμίδες ανά ώρα (kcal/h). Όσο μεγαλύτερη η ισχύς αυτή, τόσο μεγαλύτερος ο χώρος που μπορεί να ζεστάνει αλλά και το κόστος αγοράς του. Επομένως, αν μένετε σε ένα μικρό διαμέρισμα, ίσως σας αρκεί ένας λέβητας με χαμηλή θερμική ισχύ, ενώ για μεγαλύτερους χώρους θα πρέπει να προμηθευτείτε κάτι πιο δυνατό.

Επιπλέον, σε περίπτωση που θέλετε να συνδυάσετε θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού, θα πρέπει να προχωρήσετε στην τοποθέτηση ενός ατομικού λέβητα φυσικού αερίου. Ο συγκεκριμένος τύπος περιλαμβάνει εναλλάκτη θερμότητας για ζεστό νερό χρήσης, γεγονός που σας επιτρέπει όχι μόνο να εξοικονομείτε χρήματα από τη λειτουργία ενός θερμοσίφωνα, αλλά και να απολαμβάνετε εύκολα το ζεστό μπάνιο σας όλο τον χειμώνα.

Τέλος, για την εύρεση ενός λέβητα υψηλής ποιότητας, εμπιστευτείτε τις κορυφαίες εταιρίες στον κλάδο της θέρμανσης. Buderus, Ariston, Immergas, Baxi και Chaffoteaux είναι ορισμένα από τα σημαντικότερα brandnames, με πολυετή εμπειρία και συσκευές άριστων προδιαγραφών.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Homegas προκειμένου να επιλέξετε τον κατάλληλο λέβητα φυσικού αερίου από μία μεγάλη γκάμα προϊόντων θέρμανσης, αλλά και να λάβετε πλήρη τεχνική υποστήριξη για την ολοκληρωμένη εγκατάσταση του συστήματός σας. Συνδυάζοντας ποιοτικά ονόματα του χώρου με την τεχνογνωσία των μηχανικών της εταιρίας μας, όχι μόνο θα βρείτε το ιδανικό λέβητα για τον χώρο σας, αλλά θα τον διατηρήσετε για μια ζωή χάρη στις άρτιες υπηρεσίες service που προσφέρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *